Slant till med skruvdragaren och slog i med botsen på golvvärmeslangen. Ser ut som att det är hål rätt igenom, men när man känner över hålet verkar slangen hel, och egentligen bara det yttersta vita skiktet på slangen som skavts av. Någon som vet om det behövs åtgärdas eller är allt lugnt? Slangen är ju egentligen hel...
 
Om det är en väldigt ytlig skada så är det nog inget problem, men vet du hur ytlig den är?

Du kan ju alltid provtrycka slangen, för säkerhets skull.
 
Närbild av en spik som trycks mot en yta med synlig skada som ger efter ungefär en millimeter.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Tror det är ganska ytligt. Känner man med en spik över så sjunker den in typ en mm.
 
Ser djupt ut. Har du vatten och tryck i slingan?
 
Nix, är inte inkopplat än. Ska provtryckas nästa vecka. Tänkte göra en lucka över området i golvet, som tur är är det under diskbänken. Så borde man ju ha koll på det. Ringde uponor och kolla. Dom sa att det inte va några problem. Så håller tummarna...
 
Tolkar jag bilden rätt så har du alltså hål rakt igenom, både ett ingångshål och ett utgångshål? Även om det inte går in i slangen så att den läcker så måste det vara rätt lite material kvar som håller tätt.

Jag skulle nog skarva i en bit där. Observera att värmerör/slang får skarvas även i dolt utrymme. Och har du nu dessutom möjlighet att ha en inspektionslucka så. Egentligen behöver du nog bara sätta dit en koppling, då försvinner 5 - 10 mm av slangen.
 
Nej, inget ingångshål, utan slangen är liksom intakt. Går inte att sticka ner någonting i "hålet". Utan bara det ytrre som skavts av. Är rätt säker på att det inte är något hål. Undrar mest om det kommer hålla emot trycket i slangen, och om den är diffusionstät(?).
 
Diffusionstät är den inte där skadan är. Men det spelar ingen roll med en så liten yta. Diffusionen är ett problem om hela slangens yta suger i sig syre från luften.
 
Lättare att laga nu än när en ev läcka kommer. Jag hade aldrig lämnat den så.
 
  • Gilla
Immobil
  • Laddar…
Finns ingen lämplig produkt att limma/laga med? Hälla över 50ml av passande produkt borde väl fungera?
 
Det ser inte farligt ut, slangen klarar mycket. Men lämna en lucka så kan du sova helt lugnt.

Lagning är inte heller något problem, men enklare och bättre att lämna det som det är.
 
Redigerat:
Slangen ligger så lättåtkomlig så det enklaste är att kapa bort centimetern före och efter skadan och sätta dit en skarv.
 
  • Gilla
Erjo1979
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.