Är det någon som har några bra bilder hur det ser ut med härdat glas istället för väggkakel i köket? Vet någon var man kan se exempel annars på Internet eller butik i Stockholm?

Hur gör man med färgval? Målar man glaset på insidan eller på väggen, eller rent av på separat tunn skiva för att kunna byta färg? Vad blir bäst?

Vilken färg tror ni passar bäst till grått klinkergolv, vita skåp, svart granitskiva, rostfri diskbänk samt rostfria vitvaror?
 
På jobbet målade dom bakom skivan
och sen måttade glaskillen skivan.
Och kollade så den passade sen skickade han
den på härdning och borrning för eluttag.

Mvh Putte
 
Vi har 4mm härdat glas i köket med en tapet bakom..uppskruvat med rosettskruv med täckbricka..Lägger upp en bild som är tagen en bit på avstånd dock..

de flesta glasmästerier har härdat lackat glas att välja på om du hellre vill ha en färg

Aros Glas finns det lite fler bilder på lackade glas..

Bra val att ha glas dock om du frågar mig..Vi är sååå nöjda! Enkelt att hålal rent och det ger ett rent o snyggt intryck:)

Med vår modell kan man även bara byta ut tapeten sen så har man ett helt nytt kök:)
 
  • IMG_2995.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vad fint! Vi vill väldigt gärna ha tapet med glas ovanför köksbänken. Smart att kunna tapetsera om ifall man tröttnar på tapeten.

Men, häromdagen hade vi en kökskille som var hemma hos os. Han varnade för glaset med tapet eftersom det kryper in fukt bakom glaset som sabbar tapeten. Har har ni det hos er? Är det något ni märkt av eller har ni tätat?
 
Ja det blir ju helt klart ett problem om man inte tätar...vi har silikonat nederkanten och skarvarna...Det får man ju lov att skära loss sen men det spelar ju ingen roll,det gör man ju bara när man ska byta tapeten ändå så...:)
 
Mitt första inlägg i forumet.. :)

Vi tittade en hel del på olika lösningar för glas ist för kakel innan vi bestämde oss. Vi var inne på att tapetsera, måla på väggen, måla på glaset, lägga vinyl på glaset, Köra med diffuserande akryl... Det slutade dock med 6mm härdat optowhite (helt utan grönton) som var pulverlackat på baksidan (från fabrik) i vitt...

Infästning i nederkant är endast en sträng med silikon mot bänkskivan. I överkant en rostfri L-Profil.

Glaset är kantbelyst ovanifrån med IKEA LED-Belysning "Trettioen". Nedan den vita varianten..
IMG_5631.jpg

De tog dock ur denna variant ur sortimentet, så vi fick växla över till den blå. Saknas lite list längst in i hörnet och dålig bild men...
IMG_5635.jpg

// Lyckman
 
Välkommen Lyckman!

Kul med infällda TV'n. Berätta gärna lite mer om den lösningen. Du får helst starta en helt egen tråd för detta.
 
Snyggt lyckman:)

Vi var oxå inne på optiwhite men prisskillnaden gjorde att vi inte tyckte det var värt det...Speciellt inte på 4mm glas..Men ska man ha det vitlackat så kan det kanske vara skönt att slippa den där lilla lilla gröna nyansen...Men annars syns det ju inte..

Tänkte bara på dig ts...
 
Lyckman,
Vad kostade 6mm härdat optowhite per kvadratmeter ?
Hur mycket blev extrakostnaden för att pulverlackera baksidan?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.