Har ryggåstak över kök och vardagsrum, och vill ha lampa över köksbordet. De flesta lampor har ju så klart för korta sladdar, och är kanske ofta inte helt enkla att byta ut (sladden alltså). Köksbordet kommer att placeras mitt på golvet i köket (se bild) och kommer alltså att hänga precis utanför bilden.

Någon som hittat något liknande och hittat nåt bra, eller har några idéer?
 
  • DSCN3645.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hänga ner "nått" (planka, plåt etc) från taket i wire eller kedja, som man sedan hänger en eller flera lampor i ?
 
Hur högst är det? Vi har ca 3 meter över vårt köksbord och valde en lampa från IKEA http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90032412 som du ser i länken har den lite ovanligt lång sladd och blir totalt 174 cm men vi har bara använt 163 cm av den. Det ni bör tänka på med valet av lampa är att med hög takhöjd får lampan inte vara för liten, då ser det bara löjligt ut!

/FlitigaLisa
 
Tack för tipset, Flitiga Lisa! Ska åka ut till IKEA och kika närmre på den! :)
 
Vi har förresten 3,50 m högt där bordet ska stå... (från golv till tak alltså).
 
Köpte ej jättefin kökslampa med dimmer på, det var en kanonbra grej. Stilen är "gammaldags" och dimmern är den falska fotogenveke skruven. Säkert en rätt vanlig lösning, men som sagt väldigt praktisk när man vill mysa till det lite.

Tyvärr vet jag inte märket och det var några år sedan.

Var beredda på att kunna justera lamphöjden efter ett tag när man kännt in sig, så inte kabeln måste göras om eller så (fick givetvis vi göra ;-)

/Smuts
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.