Vår blivande tomt gränsar mot en gångväg och jag undrar om man skall göra ett trästaket med ett par längsgående brädor eller om man skall satsa på ett gunnebostaket för att mer skärma av? Höjden skall bli ungefär 1,20-1,40 för att klart markera tomtgränsen och på insidan om staketet skall en Thuja häck planteras för att så småningom ge insynsskydd ;)

Vilken lösning är att föredra dels ur kostnadshänseende och dels rent estetiskt - vad är snyggast ??? Tacksam för tips..
 
Ett trästaket måste underhållas ;)
På båda sidor 8) Kan bli knöligt då häcken blir stor och fin....
 
Det har du aldeles rätt i, jag tyckte att ett gunnebo kunde upplevas som lite väl "hårt" men det blir ju onekligen svårt att måla på insidan av häcken... ;D
 
Det blir ju inte snyggt med trästaket som trycker in thujan! Sätt gärna gunnebo - och sätt häcken ca 30 cm från staketet & låt grenarna växa igenom. Det är viktigt att du klipper häcken längs sidorna - gärna 2 ggr/året. Då får du en tät häck som inte släpper igenom oönskade jyckar etc! Men tänk på att thujan är väldigt känslig för hundkiss!

Ett annat alternativ är att sätta liguster - den blir också väldigt tät & fin och är inte känslig för promenerande jyckar. Fördelen med att låta gunnebostaket växa in i ligustern är att den stabiliseras (mot tex snötryck) av staketet. Om du väljer liguster kan du sätta den ännu närmare staketet.
 
gunnebo ca 280-300 ex moms lpm, trästaket 580-750 kr lpm ex moms. Titta på http://www.skandinaviska.nu för bilder på dessa modeller. Gunne bo kommrer ej att synas mot häcken efter den växt. Mvh Jimmy
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.