Dags att göda den med fet jord och blåkorn efter många magra år!?
 
Åsa Lund
Jaha.
 
BirgitS
Bättre med naturgödsel än blåkorn så att buskarna får en mer komplett näringsuppsättning med många mineraler och andra nyttigheter.
 
  • Gilla
Flowerpower
  • Laddar…
Urin funkar.
 
Dumt att gödla med kväve såhär års när växterna vilar! Rinner bara ner i grundvattnet. Vänta till våren när du ser att buskarna kommer igång med att växa. Dessutom, om det är buskar som lider att lite allmän näringsbrist behövs mera allsidig gödning. Urin är nog bra, men jag skulle också lägga ett tjockt lager kogödsel runt buskarna. Mera långsamverkande och allsidigt.
 
  • Gilla
yonna
  • Laddar…
Beror på vad det är för buskar som blir gula. Det kan vara vattenbrist eller något näringsämne.
 
A
Ja, vissa buskar ska ha gula blad. Bl.a. får en jättesöt och anspråkslös dvärgpraktspirea vid namn "Golden Princess" gyllene blad i soligt läge. :) Så man bör nog ta reda på vilken växt man har att göra med innan man börjar gödsla.
 
Fastighetsskötaren där tror på kogödsel men den blir ju ensidig och det finns så många andra näringsämnen som ska till (den är inte berikad).

Smyger ned lite blåkorn till vårstädningen i april-maj. Sätter fart, hörde jag.
 
Du gödslar förstås som du vill och vad som är allsidigt är en definitionsfråga.

Konstgödsel innehåller inga mullämnen om jorden är fattig på mullämnen har den svårt att fånga upp de näringsämnen som blåkornet tillför. Om buskarna har stått länge på samma ställe så kan jorden vara hård och kompakt. Då kan kogödsel göra nytta för att öka mullhalten. Ett annat bra sätt är att lägga tjockt lager gräsklipp under buskarna. Innehåller massor av kväve och på en sommar har maskarna gjort jobbet att dra ner gräset i jorden och därmed gjort jobbet att luckra och förbättra jorden. (vilket inte hindrar att du kan lägga dit lite blåkorn nu i vår...)

Här kan du läsa lite om olika gödningsmedel:
http://gardener.blogg.se/2008/may/godsla-vaxter.html
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.