E
Det ser snyggt ut men nu bör vi ha solceller istället och är det verkligen bra för taket, håller det längre med odlingar men måste i vart fall vara dyrare att reparera och upptäcka fel?
 
Talade nyligen med en säljare (konsult?) av gröna tak om huruvida det är skadligt då jag själv gått i tankar om att anlägga ett grönt tak. Ska tydligen inte vara någon fara för taket, så länge man sörjer för att få på ett rottätt lager. Sedumplantor har väldigt små och klena rötter så dom gör ingen skada på undertaket. Det rottäta lagret är dock bra om det under regninga perioder etablerades andra växter med mer aggressiva rötter på taket. Var tydligen inte heller någon ökad risk för fuktskador, det byggs in dräneringlager och taken kan binda väldigt mycket vatten.

Angående solceller så såg jag faktiskt att det finns kombinerade gröna tak och solcellslösningar, se t.ex. bilderna här:
http://www.byggros.com/sv/produkter...renser/reference-gronne-tage-lejre-boernehave

Men smakar det så kostar det, man kunde spara en del på uppvärmning men det förändrar inte det faktum att det var märbart dyrare att anlägga ett grönt tak än ett "vanligt" tak. Ser ju dock fantastiskt tjusigt ut!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.