Skall bygga en grind till ett staket med liggande 45x45 ribbor. Stolpar är tryckt 70x70. Har läst några inlägg och vanligt verkar vara ett "N" som ram. Skall man använda 45X70 för ramen i sån fall? Som i bilden nedan. Eller göra en lådram, som i den andra bilden? Jag vill fästa gångjärnen på andra sidan staketet jämfört med första bilden.
 
  • Trädgårdsgrind av trä med horisontella ribbor och "N"-formad ram, monterad på stolpar med gångjärn och lås.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Nybyggd trägrind med horisontella ribbor och metallbeslag fäst vid tryckimpregnerade stolpar.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
J
Din första bild är rätt , det måste vara som den ser ut och naren ska vara så grov som möjligt och sitta riktigt fast i överdel och underdel samt i alla ribbor , men du ska veta att det är trä så den kommer nog att sjunka på låssidan så småningom iaf ,
Mycket långa och kraftiga gångjärn som fästes i reglar uppe och nere , ett tips skruva fast grinden med liiiite uppstuts på låssidan innan du sätter gångjärnen , det finns alltid risk att bultarna ( vagnsbult ) ger sig i trät och då kommer grinden att hänga sig och inte gå att stänga
 
Fråga. Gångjärnen skall sitta på andra sidan jämfört med bilden. Hur fästa man dem? Snedsträvan är i vägen. Vill undvika bygga en tung ram.
 
J
Ok tack. Få bygga en ram med snedsträva då. Måste ha vertikala regler för att fästa ribborna på.
 
J
Se då till att det blir starkt i hörnen , det är där som det kommer att hända något , finns s,k , hörnjärn i olika storlekar och rekommenderar att ha vagnsbult och så små borrhål för dessa så du måste gänga in dom , blir hålen för stora så kan dom flytta sig lite i hålet med skevhet som följd , Lycka till ;)
 
  • Gilla
Olof V och 1 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.