1 856 läst · 5 svar
2k läst
5 svar
Grillad julskinka
Nu röstade jag visserligen på "köpa färdigkokt" men egentligen så köper svärmor färdigkokt och grilljerar och sen delar den med oss......det alternativet fanns inte med....
Hahaha, rätt komiskt att en tråd som handlar om julskinka, hamnade i ett delforum för trädgårdsmaskiner.
Det är min fru som bestämmer här hemma, så jag vet inte hur hon tillagar julskinkan. Hon lagar ju all mat från grunden utan några halvfabrikat, så då kommer hon troligtvis göra likadant med skinkan.
Jag har aldrig funderat på sånt - jag har ju totalförbud till köket på julafton, så jag ser ju bara skinkan när den står serverad på bordet.
Det är min fru som bestämmer här hemma, så jag vet inte hur hon tillagar julskinkan. Hon lagar ju all mat från grunden utan några halvfabrikat, så då kommer hon troligtvis göra likadant med skinkan.
Jag har aldrig funderat på sånt - jag har ju totalförbud till köket på julafton, så jag ser ju bara skinkan när den står serverad på bordet.
Jag har tagit med mig min mors tradition... man trycker fast massa goda julkryddor på skinkan (nejlikor, kryddpeppar, lagerblad, gräslök m.m.) och har sedan alufolie runt. In i ugnen. Sen vanlig griljering, helst med den hemmagjorda senapen innehållandes whiskey, konjak och espresso.
Grillen använder jag gärna på vinterhalvåret... men inte till julskinkan .
Grillen använder jag gärna på vinterhalvåret... men inte till julskinkan .
Lider med dig .Tyresö skrev: