Hej nu e det snart dax med lite grillning. Jag undrar om någon har köpt och testat pelargrillen man tänder med papper i pelaren? Ris o Ros !! :D
 
Vi har en sådan (rostfri) sedan nästan 10 år. Fungerar perfekt. Bara stoppa i en tidningssida, lägg på kolgallret på med kol. Tänd genom ett av lufthålen.

Det brukar ta ca 20 minuter innan man har perfekt grillglöd.

Ett misstag jag gjort ett par gånger är att stoppa i för mycket papper så att det inte blivit något bra drag, En DN sida brukar vara rätt mängd. Man hör att det börjar knastra om glöden inom en halv minut efter tändning, sedan brukar det ta 5 minuter innan glöden har arbetat sig upp genom kolet så att man ser att det glöder. Men knastret är tillräckligt tecken på att det fungerar.

Det har också hänt vid ett tillfälle att det blåste för mycket, då verkar det som att värmen "blåste bort" så att kolhögen aldrig fick antändningstemperatur. Fast då blåste det så att det var svårt att tända tändstickan ens i lä av handen.
 
:D mmh låter bra. Tack!! ;D Men här i skåne blåser det alltid... men man får väl sätta grillen i lä. :p
 
Dom är faktist väldigt bra! Ingen tändvätskesmak :p ;D
 
Det är ju smaken av bränd gris och tändvätska man vill åt.... ;)
 
Grillar man I denna tingest eller används den bara till att få fjutt på kolen, som man sedan tömmer över i en vanlig grill?
 
:) nej man tuttar fyr i röret och grillar som vanligt :D
 
O här kommer riset !!

Försökte 3 ggr med papper sen gav jag upp.
Har kört med el-tändare under ett år men den löser ut jordfelaren när den blir lagom varm.
Nu kör jag med t-vätska o en pilsner, funkar finfint.

Vet inte varför jag inte klarar av tidningsvarianten, kan ligga i för mycket papper, entusiasm och för lite öl. ???
 
Köpte en Barbecook Arena i helgen,funkade bra....

Enda problemet var att jag använde för lite papper första gången,men med ytterligare 3 sidor så blev den som en masugn.

Det gäller dock att passa köttet,annars blir det kol.
8)
 
Efter å ha testat ALLA typer av grillar så är det ingen som slår en äkta Weber, glöm allt annat. Vi kör tom Julskinkan på denna och den blir perfekt. Dessutom så spar man en massa kol (briketter) eftersom efter grillning så lägger man på locket, stänger luftspjäll och briketterna kan användas nästa gång. Givetvis har jag en el-tändare för att slippa få i oss kolväten från tändvätskan.
 
En sådan kombinarion hittade jag på Harald Nyborg igår!

Dessutom så fungerar ICAs stora klotgrill, att lägga en tidning i asklådan och tända på det sättet.
 
Vi har en Weber klotgrill och ett separat tändrör, en oslagbar kombination (som sagts) 8) Fördelen är att när man långgrillar (barbeque) kan man enkelt fylla på med ny glödande kol, då den andra tar slut. (Räcker till en hel kalkon :p)
/Ulle
 
Janne_B skrev:
Nu kör jag med t-vätska o en pilsner
Vilken häller du på grillen och vilken dricker du ?? ;D
 
0840 skrev:
Givetvis har jag en el-tändare för att slippa få i oss kolväten från tändvätskan.
Kan någon vänlig själ förklara vad en eltändare är för något??

MVH//Christina som inte är någon grillspecialist precis ;).
 
Tja det är som en jättegaffel med sladd som blir glödhet, man lägger den i en kolbädd och på en kvart har man kanonglöd. finns i varje välsorterat varuhus för en sisådär 100-150 spänn. det e bara att åka och handla ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.