8 602 läst · 32 svar
9k läst
32 svar
Grilla!!
Sida 1 av 3
Moderator
· Stockholm
· 52 018 inlägg
Vi har en sådan (rostfri) sedan nästan 10 år. Fungerar perfekt. Bara stoppa i en tidningssida, lägg på kolgallret på med kol. Tänd genom ett av lufthålen.
Det brukar ta ca 20 minuter innan man har perfekt grillglöd.
Ett misstag jag gjort ett par gånger är att stoppa i för mycket papper så att det inte blivit något bra drag, En DN sida brukar vara rätt mängd. Man hör att det börjar knastra om glöden inom en halv minut efter tändning, sedan brukar det ta 5 minuter innan glöden har arbetat sig upp genom kolet så att man ser att det glöder. Men knastret är tillräckligt tecken på att det fungerar.
Det har också hänt vid ett tillfälle att det blåste för mycket, då verkar det som att värmen "blåste bort" så att kolhögen aldrig fick antändningstemperatur. Fast då blåste det så att det var svårt att tända tändstickan ens i lä av handen.
Det brukar ta ca 20 minuter innan man har perfekt grillglöd.
Ett misstag jag gjort ett par gånger är att stoppa i för mycket papper så att det inte blivit något bra drag, En DN sida brukar vara rätt mängd. Man hör att det börjar knastra om glöden inom en halv minut efter tändning, sedan brukar det ta 5 minuter innan glöden har arbetat sig upp genom kolet så att man ser att det glöder. Men knastret är tillräckligt tecken på att det fungerar.
Det har också hänt vid ett tillfälle att det blåste för mycket, då verkar det som att värmen "blåste bort" så att kolhögen aldrig fick antändningstemperatur. Fast då blåste det så att det var svårt att tända tändstickan ens i lä av handen.
O här kommer riset !!
Försökte 3 ggr med papper sen gav jag upp.
Har kört med el-tändare under ett år men den löser ut jordfelaren när den blir lagom varm.
Nu kör jag med t-vätska o en pilsner, funkar finfint.
Vet inte varför jag inte klarar av tidningsvarianten, kan ligga i för mycket papper, entusiasm och för lite öl. ???
Försökte 3 ggr med papper sen gav jag upp.
Har kört med el-tändare under ett år men den löser ut jordfelaren när den blir lagom varm.
Nu kör jag med t-vätska o en pilsner, funkar finfint.
Vet inte varför jag inte klarar av tidningsvarianten, kan ligga i för mycket papper, entusiasm och för lite öl. ???
Efter å ha testat ALLA typer av grillar så är det ingen som slår en äkta Weber, glöm allt annat. Vi kör tom Julskinkan på denna och den blir perfekt. Dessutom så spar man en massa kol (briketter) eftersom efter grillning så lägger man på locket, stänger luftspjäll och briketterna kan användas nästa gång. Givetvis har jag en el-tändare för att slippa få i oss kolväten från tändvätskan.
Vi har en Weber klotgrill och ett separat tändrör, en oslagbar kombination (som sagts) 8) Fördelen är att när man långgrillar (barbeque) kan man enkelt fylla på med ny glödande kol, då den andra tar slut. (Räcker till en hel kalkon )
/Ulle
/Ulle
Tja det är som en jättegaffel med sladd som blir glödhet, man lägger den i en kolbädd och på en kvart har man kanonglöd. finns i varje välsorterat varuhus för en sisådär 100-150 spänn. det e bara att åka och handla