Hej är det någon här på forumet som har erfarenhet av Trivselhus och deras hus Greenline 105. Vi har fastnat för deras plan lösning, men vi har några frågor på detta huset som vi har ej fått svar från Trivselhus på ännu. Så då tänkte jag att kolla med er här på forumet om det är någon som vet mer om detta huset eller som har byggt det eller med Trivselhus. Hur har eran uppfattning om företaget varit?

Våra frågor angående Greenline 105 är hur stor byggnadsarea har det?

Vad är det för taklutning på huset?

Om det är någon som byggt det eller fot offert på huset vad har den då varit på och vad har ingått i detta priset?

Ja vi är intresserade av så mycket information som det finns att tillgå på detta huset och hoppas att ni här kan dela med er av eran erfarenheter. ;)

 
Var ska ni bygga?
Berit
 
Vi skall bygga i Göteborg´s trakten. :p

Vad har du själv byggt eller skall bygga?
 
Vi har precis fått bygglov och ska bygga ett mycket omändrat 511 i Stenungsund. Det är dock Trivselhus Göteborgskontor som sköter bygget. De personer vi har kontakt med i Göteborg är görbra.

Byggarean tror jag man brukar kunna höfta som boarean på bottenvåningen plus 10%. Taklutningen står det 45 grader på deras hemsida. Vi har en hel del restriktioner på vår tomt vad gäller taklutning byggarea mm så vi utgick från ett hus som var så nära det gick och har sedan med hjälp av th ritat om det (ca 350 gånger..).

Vi fick offert på ett par andra greenline hus men inte 105. Skulle tro att det inte är så många inne på THs kontor nu när det är semester, men enligt deras hemsida så är visningshuset i Kullavik öppet, så ni kan ju alltid åka dit om ni vill veta pris på huset.

Berit
 
Hej Berit tack för informationen som du har gett oss. Jag kan ej finna någon info på Trivselhus hemsida på hur stor yta som första planet tar och på hemsidan är det svårt att se måtten på huset. Hade varit så att vi hade varit i Sverige så kunde man ju besökt Trivselhus för att få uppgifterna från dom men nu är det så att vi är 5 timmar fel mot Sverige så det är inte så lätt att få fram uppgifterna då. Det är inte så att du har en katalog där det står mer uppgifter i eller om man kan se måtten på huset lite grovt för det vore jätte intressant om du kunde del ge dom i så fall till oss.

511 som ni har ser ju jätte trevlig ut också vad har ni gjort för förändringar på huset om man får fråga? När skall ni börja att bygga erat 511 eller håller ni redan på att bygga? Vilka modeller har ni fåt offert på från Trivselhus och i så fal vill du delge vad dom har varit på?

Vårt problem angående planlösning så vill vi ha vårt sovrum separat från dom övriga sovrummen och så vill vi ha en egen toalett kopplat till sovrummet. ;)

 
Hej

Ska ta och kika på offerterna ikväll. Är på jobbet.
Återkommer i morgon.

5 timmars tidsskillnad: var i hela friden bor ni? I Katmandu? Eller New York?

;)

Berit
 
Hej på Er,

Kopierar ni planlösningen från TH´s hemsida så är det lätt att förtstora den.

Husets bredd är 19,20 m, garaget/förråd är 9,60 m djupt, djupet på sidan med kök/tvätt/bad är 13,20 m, några andra mått på bottenvåningen kan jag inte se (finns inte fler mått i katalogen heller).
 
Tackar för upplysningen skall prova att kopiera ner det till datorn. Svar på var man kan vara med 5h skillnad så kan man befinna sig i ett land som är i Sydamerika :D
 
Priset vi fick på GL 110 var på 2,200,000 :- och är från maj 2002. Det var nyckefärdigt exkl. tomt, tomtavgifter, bygglovskostnader, utvändig målning etc.

I katalogen är 1cm=1meter. Mätte grovt och det ser ut att bli runt 225 kvm byggyta.

Lycka till
Berit

 
Hej tack så mycket för eran information so ni har gett till oss, vi tar gärna i mot så mycket information som ni kan skaka fram vad det gäller Trivselhus. :)

Till Berit vad har du gjort för spännande förändringar på 511, kan du dela med dig av några bra tipps? Det verkar som om du har haft mycket problem med att få igenom ert hus vad det gäller höjder och dylikt så du vet ju hur jobbigt det kan vara med Byggnadsnämnden

Angående var vi bor så är i Brasilien och här borta så är det vinter, kan bara meddela att man är inte för imponerad på byggstandarden som är här borta. Skall man koppla in taklamporna så tvinnar man bara kablarna och om man har tur så sätter dom på lite isolerings tejp på trådarna. Varmvattnet till duschen värms i munstycket av 110V ja det känns lite konstigt att man drar ut starkström i duschen men så bygger man här borta. Ja man slutar aldrig att bli förvånad över hur man bygger i andra länder.
 
Vi har gjort ganska mycket ändringar på 511, eller 319 som det hette i den gamla katalogen.

Den del av huset med badrum/bastu, hall och två sovrum har fått en övervåning med 30 graders lutning (max enl detaljplan).

Överhänget i vardagsrummet har vi tagit bort, dvs inkluderat i vardagsrummet och gjort det bredare.

Nästan alla fönster och innerväggar är flyttade och ändrade.

Efter diskussioner med byggnadsnämnden fick vi dessutom sänka taket på tornet så att det inte är så spetsigt.
Takhöjden på övervåningen fick vi sänka från 110 cm till 70 cm (vid ytterväggen). Som kompensation höjde vi bottenvåningen från 240 till 260 så att huset inte ser allt för "tillplattat" ut.

Egentligen så är det nog bara bastun och tornet som överlevt alla turer.


Berit
 
Ja hus planeringen går vidare och nu finns det ytterligare ett hus från Trivselhus som vi är intresserade av och som vi har frågor om. Det är Greenline 111 så nu undrar jag om det är någon här på forumet som har uppgifter på detta huset som dom vill dela med sig?

Är det någon som byggt det?

Är det någon som fått pris på GL111 om i så fall vad ingick i priset?

Är det någon som vet byggnadsarean på detta huset är?
 
Tar upp tråden igen är det ingen som har information om GL 111?

// ;)
 
Här kommer information en som jag sökte på Green line 105 & 111. Alla kommuner räknar inte på samma sätt så det blir två uträckningar

Om man räknar med ett takutsprång på 500mm blir arean för GL 105: 240 m² och för GL 111: 170m²

Om man räknar utsidan väggen + entretak och vinterträdgård blir arean för GL 105: 222 m² och för GL 111: 162m²

Ja här är ungefärliga siffror om det är någon mer som är intresserade. ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.