Hej,

Vi har fått stopp i avloppet till vår gäststuga 2-3 ggr sedan vi flyttade in i höstas. Senaste gången gick avloppskillen ner med en kamera och vi kunde konstatera att efter ca 10 meter har någon kört ner ett jordankare i avloppsröret så att det samlas papper runt om där och bygger på tills det tar stopp. Kollar vi ca 10 meter bort från avloppet så finns det ett staket uppfört relativt nyligen. En inte helt orimlig gissning är att förra ägarna körde ner jordankare till staketet i avloppsröret och sedan sket i att nämna att de haft problem med avloppet till oss. Hur som helst, det låter ju inte så svårt att helt enkelt mäta 10 meter bort och gräva upp staket och se var det ligger ett avloppsrör under och sen byta det röret (det finns inga ritningar över avloppssystem såvitt bygglovskontoret kunde se). Kruxet är bara att 1) vi har ingen lust att göra det arbetet själva 2) förmodligen borde detta räknas som dolt fel (?) så vi borde få kostnaderna betalda. Så nu är vi ute efter ett eller ett par företag som gör den här typen av jobb för att få in offerter så vi kan lämna detta till försäkringsbolag. Så, någon som har tips på vilka man kan kontakta i Linköpingstrakten som kan göra ett sånt jobb? Eller bara kan säga vad tusan man ska googla på för att hitta rätt typ av företag?
 
Ja det är troligen en ren grävarfirma du behöver. Detta låter onekligen som ett dolt fel. Men samtidigt lär det inte bli speciellt dyrt att fixa. Så försök få förra ägaren att betala, men spendera inte de närmaste 3 åren på advokater för att få rätt.

Om ett jordankare nått ned till röret så kan det ju inte vara något större djup vi pratar om, du gräver toligen själv upp det snabbare än du hittar en firma.
 
  • Gilla
HasseTeknik och 2 till
  • Laddar…
C
Försäkringsbolag? Hur då?

Om du har ett bolag inblandat i skadan,så börja med att anmäla skadan till dem så att du kan få reda på om de är beredda betala skadan......Kan väl vara bra att veta m.h.t. kostnaderna
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.