Hej, vi måste gräva upp längs ett vidbyggt garage ca 5 meter och sätta något typ platonmatta. Garaget är kopplat till källaren och regnet slår emot garaget och ger skador på innerväggarna i garaget.

Nu undrar jag - hade ni grävt själva? Det är 5 längdmeter och sandjord. Måste gräva
2.5 meter ner. Det känns som om en grävmaskin skulle göra rätt mycket åverkan, och jag har inget emot att ta spaden i hand. Hur löser man risken för ras? Och när man ändå är där nere, kan man byta ut befintlig dränering bara på den biten tills vidare, eller måste man alltid dränera om runt hela huset? Vi har inga direkta problem i källaren med fuktgenomslag så det skulle kännas onödigt även om vi ska göra det på sikt.

 
Tycker som om detta låter som ett bra fall för en lite större minigrävare. Den tar sig fram rätt diskret och glufsar unda dina massor rätt snabbt.
 
En "slipad" grävmaskinist gör inte mer skada på tomten än vad du själv gör med spade. Han kör fram i det spår som ändå ska grävas och läggas jordsträng.
Kostar ett par tusenlappar om det är lättgrävt för en grävare.
2 meter är djupt när man i botten på diket och ska kasta upp massorna lika högt över backen, typ 4 meter. Massorna blir typ 2 ggr så stora när dom är uppgrävda.
 
Jaha, kanske lika bra att ta en totalentrepenad på det då. Dit med platonmatta och samtidigt kolla stuprören när man ändå håller på. Vad kan det gå på? Är 10-15 tusen en bra gissning? Någon som vet någon bra firma neråt Malmöhållet?

Mvh

JWredin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.