Hemmakatten
Har en köksträdgård med högt stängsel och häck som skydd mot rådjur. Vi har en stor naturtomt och köksträdgården, drygt 120kvm, är anlagd på en äng där det finns sork. Nu har sorkarna de sista åren blivit ofantligt många fler och har förra året ätit av rötterna på två äppelträd och ett päronträd som precis hade börjat bära frukt. Häromdagen såg jag att de gnagt av rötterna på en del av bokhäcken som är ca 5 år gammal. Har jobbat ganska mycket med köksträdgården och det är så ledsamt att se den ätas upp av sorkarna.

Nu är måttet rågat och vi tänkte anlita någon för att gräva ner nät runt om hela köksträdgården. Vilket slags nät ska man ha, hönsnät kanske? Och hur djupt ner i marken måste nätet ligga?

Sorkfällor är inte aktuellt då vi säkert har tusentals sorkar. Vår förra katt som gick bort i höstas tog säkert en sork varje dag, dvs. ca 200 sorkar på ett år så vi har verkligen massor av sork.
 
Hemmakatten
Tack, det var precis den information jag eftersökte. Vi har tydligen helt klart perfekta förhållanden för (vatten)sork...:mad:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.