Behöver hjälp med att hitta vart jag kan läsa om gränsdragning mellan när en hyresgäst/familj kan räknas som INNEBOENDE, och när deras boende bör/skall räknas som en SEPARAT BOSTAD. Regler, lagar, domslut...

Om man i ett enbostadshus - där 1 familj bor - väljer att inreda en lägenhet (stor nog för en hel familj till) i en del av boendet som tidigare inte var boyta, så tolkar jag det som att man har "inrett ytterligare en bostad". Vilket är en attefallsåtgärd som kräver anmälan, startbesked och slutbesked, och som ställer krav till bland annat brandskydd, ventilation, takhöjd etc.

Men om man hävdar att familjen istället är inneboende, kan man då "komma undan" med det? Finns det inte en definition kring att inneboende bara hyr 1-2 rum, och delar de flesta faciliteter med fastighetsägaren, som också bor där? Vilka egna/separata faciliteter kan man utrusta lägenheten med (och inte), och fortfarande hamna innanför definitionen av inneboende/slippa göra anmälan till kommunen? Egen ingång? Eget kök? Eget badrum? Egen balkong/terass? Egen del av trädgården? Egen parkering?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.