Vi har av hantverkare fått en T2-blå värmekabel (40 m, 400 W) installerad i vårt badrum i lägenheten. Vi tycker att det är lite dålig kräm i kabeln och undrar vad vi borde förvänta oss. Badrummet är på 4.3 m2 med en yttervägg i mjuk ytong och dörr mot hall som saknar element. Kabeln ligger under upp till 10 cm maxit grovbetong som har använts för fallbyggnad. Vid installationen kortslöts kabeln då hantverkarna råkade gå emot med bilmaskin för att reparera en annan skada. Den kortslutna kabeln ”brändes” enligt dem och de kopplade förbi två kabelslag (ett i duschen och ett under tvättmaskin).
Oavsett hur hög styrtemperatur vi ställer in (även över 30 grader) mäktar kabeln aldrig värma mer än till drygt 25 grader, den regleras hela tiden av golvgivare (inte rumsgivare). Är detta normalt? Borde den inte kunna värma mer? Termostaten har även en s.k. boost-funktion som ska värma +5 grader under 2 h, detta klarar förstås inte vår kabel av. Vid första start tog det nästan 48 h för rummet att nå 25 grader från 19 (dörren hela tiden stängd).
Har någon erfarenhet av något liknande? Kan vi kräva ersättning från hantverkarna vid slutförhandling? Vid det här laget är vi uppe i 7 st förseningsviten á 5 % efter oändligt krångel med det mesta…
Mycket tacksam för svar!
 
Låter som ni har för svag slinga (T2 blå 10) för ingjutning i betong. Tror det är T2 blå 20 som man ska ha för detta ändamål. Men inte ens den ska läggas djupare än 5 cm ned i betongen, 10 cm låter väldigt djupt. Hur är isoleringen under?

Ska ni värma upp ett badrum i ett gammalt hus med bara värmeslinga i golvet (som då ska ligga på korrekt djup etc) behövs 70 W /m2 och uppåt. Dock osäker på hur mkt som behövs när man lagt slingan såpass djupt.

Reparationen av kabeln låter dock lite oroande. Skulle aldrig vilja ha en skarvad kabel i mitt våtrum. Är det verkligen ok att göra så?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.