Skall bygga badrum i sommarstuga från 70 talet. Är det smart att lägga in golvvärme eller köra med element? Vill hålla ner kostnader men inte dumsnåla.

Krypgrund med 9 cm isolering och 5 cm i väggar. Rummet kommer bli ca 6 m2.
Håller 12-13 grader vintertid och besöker sporadiskt under vintern.
 
Redigerat:
surris
Inte säkert att golvvärmen orkar värma upp rummet om det är så lite isolering, är de el eller vatten du tänker på?
 
surris surris skrev:
Inte säkert att golvvärmen orkar värma upp rummet om det är så lite isolering, är de el eller vatten du tänker på?
Det är direktverkande el i stugan.
 
vi köpte en 800W handdukstork som värmer ett lika dålig isolerat badrum på 6m2 . Det finns ingen temp styrning på torken som på elradiator men man lär sej snabbt hur mycket man ska ställa den på. Vi håller badrumsdörren öppen mot övriga rum med temp styrning på elradiatorer så det jämnar ut sej. Ingen avancerad lösning med fungerar ok.
 
Mamma renoverade badrummet i sitt fritidshus och lade golvvärme. Förvisso ett äldre hus. Men ditt låter dåligt isolerat även med 70-talsmått. På hantverkarnas rekommendation monterades även en extra kraftfull handdukstork som skulle hjälpa till med uppvärmningen om det inte räckte. De lade även golvvärmeslingorna extra tätt. Trots detta fick elektrikern komma tillbaka efter ett par månader och sätta upp ett element eftersom det inte blev ordentligt varmt i badrummet. Golvvärme är skönt i badrummet. Men det kan aldrig beskyllas för att vara billigt. Lägg in det om du vill ha det. Men förbered så att det går enkelt att komplettera med ett element om det inte skulle räcka.
 
Du måste tilläggsisolera neråt för att inte få fuktproblem i krypgrunden. Säkert minst 20 cm.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.