Hej!

Vi bygger, snart, om vårt vidbyggda garage till ytterligare ett rum och ska nu bestämma typ av uppvärmning. Idag värmer vi med fjärrvärme med radiatorer i huset (plus lite stöttning av FTX ventilations-system).

Huset, och garaget, är byggt -91 och garageplattan har ca 10cm cellplast i botten. Det är ca 10cm nivåskillnad ner till garageplattan från bef. huset så det finns att bygga på höjden, vi ska dessutom öppna upp garaget till ryggåstak.


Vi funderar på två varianter:

Alt 1, Uponor golvvärmesystem 20, 50mm tjockt plus att vi bygger på med ett par cm cellplast under för att komma upp i nivå med bef. huset. Parkettgolv 14mm på toppen!

Alt 2, Rördragning till ny radiator i nya rummet, sätts under fönster (B15xH12) som ska monteras i södervägg. På plattan lägger vi så tjock cellplast vi kan (80-90mm) upp i nivå med ett 14mm parkettgolv överst även här.


Tankar? Prisskillnaden är ju ganska stor för installationerna... Kommer golvet kännas kallt om vi bara har en radiator med den isolering som blir... Har någon gjort denna manöver och har erfarenhet?

Vi bor i Östergötland.

/FB
 
Har du rört dig mellan en golvvärmezon och radiatorzon? Det är betydligt mycket trevligare att gå på ett uppvärmt golv. Jag hade lätt betalat extra för den komforten.
 
Jo det är klart, men frågan är ju om det med våra förutsättningar kommer upplevas kallt med bara radiatorvärme.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.