:-/

Vi är på gång med ett Myresjö Harmoni och är rejäla nybörjare bägge två och undrar nu om alla ni "veteraner" kan ge mig positivt resp negativt med att installera golvvärme??
:-?
Catrin
 
Positivt: Ni slipper radiatorer som tar plats och samlar damm. Ni får varma och sköna golv när det är kallt ute. Man har låg framledningstemperatur vilket är en klar fördel för ackumulatortankens skiktning (gäller vattenburen golvvärme i system med acktank - golvvärmen ska hålla ungeför 27 grader medan en radiator ofta behöver ha en betydligt högre vattentemp).

Negativt: Ni kan få en "trög" värme eftersom plattan lagrar vämen och släpper ifrån sig värme en bra stund efter det att termostaten slagit ifrån (gäller framförallt ingjuten golvvärme). Ingjuten, vattenburen golvvärme går inte att byta ut när rören går sönder med annat än att ni bilar upp dem. Men det är ett mindre problem eftersomde ska hålla åtminstone 40-50 år. När/om de slutar fungera är det nog enklast att ersätta med radiatorer

Annat: Det finns också golvvärme i "kassett" som läggs ovanpå plattan. Jag har dock blivit rekommenderad att inte lägga sådan om man vill ha klinker (som ju kräver ett helt stabilt underlag). Fördelen med den typen är att golvvärmen reagerar snabbare på temperaturförändringar eftersom det inte finns en hel platta att värme upp / måste släppa ifrån sig värmen.

Viktigt å tänka på vid all golvvärmeläggning är att grunden är riktigt välisolerad. Om det är platta på mark brukar man rekommendera minst 250 mm isolering, helst 300.

Hoppas det var till nån hjälp?
 
Absolut!!!Jätte-tack!
Det system de tillhandahåller är Wirsbo golvvärme.
Är det något ni har erfarenhet av?

Catrin
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.