Jag och min man funderar på att köpa ett äldre timrat hus som ursprungligen haft krypgrund. I början på 80-talet (troligen) göt en tidigare ägare en betongplatta under ungefär halva huset, med krypgrundens naturstenar kvar som kant runt plattan. Direkt på plattan finns isolering (mineralull) och golvreglar utan någon fuktspärr mot betongen, och ovanpå dem spånskiva. Ingen vet vad som finns under betongen. Fuktvärdena i golvkonstruktionen var inte förhöjda vid en mätning som gjordes år 2011, och en mikrobanalys av inomhusluften visade inget - så några alldeles uppenbara skador finns inte.

Vi kommer naturligtvis att låta göra en ny besiktning och ta upp lite av golvet för att se hur det ser ut under. Oavsett skick skulle vi också vilja göra något vettigt av hela grundkonstruktionen - vad föreslår ni? Fuktspärra? Metallreglar? Hur isolera? Bila bort betongen och återgå till krypgrund? Andra lösningar?

Badrummet ligger på betongplattan. Det lär finnas en äldre plastmatta under golvet, med elgolvvärme och klinkers ovanpå. Det här verkar också lite tokigt eftersom man inte vet hur tät plastmattan är nuförtiden, så vi tänkte göra om badrumsgolvet också. Hur göra här?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.