Jag håller på att få lite krupp här.
Vi har köpt ett hus som vi håller på att renovera.
Vi är "nästan klara". Det är "bara" golv och taklister kvar.
Vi har då lite problem. Det är så att tidigare i huset så satt det bockad plåt som golvlist och som såg riktigt ful ut så den har vi kastat. Huset har direktverkande el så till varje radiator sitter du ju en kabel. Denna kabel ligger ovanpå golvet i skarven mellan golv/vägg. Kabeln är 4-ledad 2,5 kvadrat. Nu har man ju ett problem när man ska fästa en golvlist, detta då kabeln är i vägen. Vi hittar inga riktigt bra lösningar så jag undrar om det finns någon som har något bra tips?

Ett annat liknande problem är att i vardagsrummet har de som bott här tidigare lagt in ett fint parkettgolv som vi vill behålla, men här har de gjort någon lustig lösning då de fört golvet mot den gamla plåtgolvlisten, dvs de har inte tagit bort den innan. Nu när listen är borta är det en glipa på ca 2-3 cm mellan golv och vägg. Någon som har tips på hur man fixar det?

Dessutom vill vi inte att eventuella lösningar på problemet ska bli för dyrt. :D

Som kuriosa kan nämnas att liknande problem uppstod för taklisterna. Där ligger elen på samma sätt till vägguttag, brytare etc. På sina ställen så sticker det ner upp till 4 kablar som ska försöka hamna bakom taklisten. Ett jädra meckande att hitta taklister som kan täcka den stora "kabelhärvan". Tidigare satt dessa i plastkanaler som gulnat och täcklock/kanal var av olika material så de hade fått olika gul nyans.

/Stefan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.