Vi slipade och lackade vårt parkettgolv med vattenbaserad golvlack för ca 6 år sedan. Jag kommer tyvärr inte ihåg märket. Ganska snart märkte vi att slitstyrkan inte var något vidare. Det blir repor av ingenting, det räcker med att dra en möbel med tassar lite ovarsamt så blir det en bred, matt repa i lackskiktet. Samtidigt verkar laacken extremt känslig mot diverse kemikalier. Tejp från golvpapp som vi hade vid en renovering lämnade klibbiga spår som suger åt sig smuts. Under matbordet som naturligt blir utsatt för mer "kladd" och rengöring har lacken också blivit klibbig. En pilatesboll som vi hade liggande i rummet ca en månad lämnade klbbiga avtryck efter sig i lacken.

Frågan är; är detta normalt för en vattenbaserad lack att bete sig så här eller har vi fått en dålig lack? Kan tillägga att vi är en barnfamilj men i övrigt lever normalt ;), går aldrig med skor inomhus och städar med dammsugning och då och då fuktmoppar (lite diskmedel och ljummet vatten). Har ni bättre erfarenheter av vattenbaserad golvlack får ni gärna tipsa om sort/märke.

Tack på förhand,
Ylva
 
Jag brukar använda Bonas lacker, antingen Mega eller Novia, till Megan finns det crosslink som är en tillsats för att bättre stå emot klackmärken
Tejp ska avlägsnas inom 24h om det är vanlig maskeringstejp

Klibbig ska den inte bli
 
Ok, tack!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.