Hejsan

Har ett litet problem i vår tvättstuga.

När man tömmer mycket vatten på kort tid (tvättmaskinen, fylld vask) så hinner inte golvavloppet med att svälja undan. Detta leder till att det blir en översvämning runt avloppet.
Från golvavloppet går det dessutom ett rör (32mm) till ytterligare ett golvavlopp under pannan.
Eftersom fallet på detta röret är ganska dåligt rinner vattnet baklänges och det blir översvämning även under pannan.

Nu rinner iofs vattnet undan ganska fort igen (inom 30s) men det lämnar ju kvar en en del rester på golvet (tvättmedel e.t.c.) och en del ludd i avloppet under pannan som inte luktar supergott efter ett tag.

Jag har rensat golvavloppen + röret samt kikat ner genom renshålet (där sitter ett gummilock man kan ta bort) utan att hitta några konstigheter.
Huset är byggt 1989 och har krypgrund så kan följa alla rör där förutom den biten som går genom bjälklagret sen fram tills allt är sammankopplat och det går ner i marken.
Ser inga konstigheter här heller (inget som hänger och fallet verkar stämma)

Hur går jag vidare? Tror inte det ställer till något men tråkigt att behöva rensa avloppen 5-6 ggr varje år + oron att inte veta om det är begynande stopp längre ut i systemet.
 
Kör i en slang och spola avloppsröret, det sitter antagligen en del ludd mm i röret någonstans mellan brun och närmsta förgrening. Om du har tillgång till rensslang till högtryckstvätt så använd den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.