Vi planerar att lägga klickgolv i tre rum.

Rummen är inte helt plana. I ett av rummen är differensen mellan högst och lägst 2 cm, i de andra rummen är motsvarande differens 5 respektive 6 cm. Furutiljor på alla golv.

Vi överväger att låta en golvfirma slipa av det första golvet och sedan justera med lumppapp, vi har fått beskedet att jämnar man av differensen på 2 cm med flytspackel, så kommer vikten av detta motsvara 2300 kg. Vi bor 4 tr upp i flerbostadshus.

På motsvarande sätt har vi förstått att mängden flytspackel och likaså vikten av detta skulle bli avsevärd också i dom andra rummen. En firma föreslog då att lägga in en sorts oljepapper, skruva fast golvgipsskivor i furugolvet, armera och sedan gå på med flytspackel. Detta i syfte att värna golven och minska belastningen på golven.

Har ingen tidigare erfarenhet av denna typ av arbeten och är därför tacksam för kloka synpunkter från forumet.

Med vänlig hälsning,
Per
 
Hur stort är rummet? EPS väger 2,5t per kubik vilket innebär att med deras kalkylering är rummet 50m2. Att addera 2300kg på den ytan är absolut inga som helst problem. Ta dock in en beräkningskonsult som styrker min tes. Men är 99% säker att han kommer att säga ok...
 
Rummet är ca 36 kvm, på golvet ligger ett fräscht golv med Furutiljor vilket gör att vi ogärna lägger in flytspackel i detta rummet. Ett alternativ vore att jämna av golvet så gott det går, slipa upp det och sedan använda golvet, d v s strunta i parkett i detta rummet.

I dom andra rummen funderar vi på att ta upp furutiljorna helt och sedan regla upp med spånplattor och för att lägga parkett direkt på spånplattan som ett alternativ till flytspackel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.