Hej, vi har ett problem där vi antagligen behöver bila upp bottenplattan (platta på mark). Är det någon som vet om det på något sätt går att lokalisera ett golvvärmerör innan man bilar? Det är ca 100mm betong ovan röret.
 
S
jupp funkar med värme kamera.
men om ni måste bila. så finns ingen garantier att rören kommer för bli hela
 
Höj värmen först (ju värmare dess syns bättre på kameran) och sen med hjälp av en värme kamera kan ni lokalisera värme slingor under plattan,men det finns ingen garantier och försök bila försiktig .
 
Ledsen att behöva säga det men att lokalisera golvvärme med värmekamera funkar inte. Låter som en skitsmart ide kan jag hålla med om. Problemet är att värmen sprider sig i betongen så betongen blir lika varm över hela ytan så du ser inte vart slingorna går. Problemet ökar ju mer betong du har över slingorna.

Var med på ett bygge där dom glömt gjuta in fästplattor för stålbalkar i plattan och försökte med just detta. Då hade vi bara 50mm betong ovanför slingorna, och det gick inge vidare då dom lyckades bila av slingorna på sex olika ställen.

Det finns skarvkopplingar till golvvärme som är godkända för ingjutning, så du behöver inte vara orolig om du skulle råka köra av någon slinga. Bila lugnt och försiktigt och när du väl fått fram en slinga så vet du på ett ungefär vart du kan köra på utan problem om du vet C/C avståndet mellan slingorna. Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.