Hej, vi har köpt ett kök med ljus ek och rostfria vitvaror men har jättesvårt att välja golv. Vi har fastnat för några pergo laminatgolv men det är ju så svårt att få en känsla för hur de skulle se ut i kombination med våra stommar.

Köket:
http://www.kvik.se/uploads/v_SE_t_product/57_img_big.jpg

Golven vi fastnat för är mahogny och valnöt för att de bryter av lite. Har även kollat på några med ek men det blir så väldigt "ekigt"..

Tror ni att något av dessa skulle funka ihop?

Mahogny:
http://www.europe.pergo.com/Images/Products/Swatches/200x200/pos26001_1.jpg

Valnöt:
http://www.europe.pergo.com/Images/Products/Swatches/200x200/pos26401_1.jpg
 
jättefint kök ni valt! men själv hade jag inte valt ett golv med träutseende mot en inredning i trä, i allafall inte i annat träslag än köksinredningen. Är allergisk mot att blanda olika träslag i samma rum, och ekgolv hade nog blivit som du säger väldigt "ekigt"...
 
Skulle sj ha valt ett golv som e ljusare. Tycker att dom golv du tittat på e i det mörkaste laget. Men det e erat val alla e vi ju olika ;)
 
Jag får sålla mig till övriga, hade valt ett ljusare golv, och i samma träslag som köket, ett alternativ är ju klinker, men personligen tycker jag att dessa är för hårda, man står mycket och ofta i ett kök.


Svårt att se hur ljus ekköket är på bilden, men det finns ekgolv som är lackade med vitpigmenterad olja som är mycket ljusare än ett "vanligt" ekgolv

Men det är ju ni som skall trivas, så välj vad ni tycker känns bäst

/M
 
Samma ek i golvet, men vitlaserat, röstar jag för!
 
Det där golvet e betydligt mycke snyggare i erat kök, än dom du tittade på först. Passar mycket bättre mot era köksluckor :)
 
Blev faktiskt lite osäker nu vilket golv vi kollade på :) Kan mycket väl ha varit det "skogshydda" postade om! Hmm.. det märks när vi köper det :D
 
Har sagt det förut och säger det igen;
Linoleum!

(Annars det ljusa från pergo, helt klart!)

/Elin
 
Jag skulle tycka att ett golv i wenge färg skulle passa. Men då älskar jag mörka färger som ger stora kontraster :)


5_2701_0.jpg


eller ett sånt här kanske :)

3_2716_0.jpg
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.