Om man planerar att lägga klinkers i sitt nya kök är det då att föredra att lägga klinkers även där skåpen ska stå?
 
Skulle säga att det är en smaksak! Vi valde att inte lägga golvet under skåpen pga att mönstret inte skulle passa lika bra då (rutnät av trä och klinker). Däremot är det bra om vitvarorna är i samma höjd som övriga golv, för att eventuell vattenläcka ska rinna ut på synligt golv. Men där är det ju bara att lägga dit en extra gipsskiva eller liknande.

Men ser man åt andra hållet i ert fall borde klinkern övervinna köksskåpen! Vill ni byta skåp (men inte golv) blir det väldigt dumt att inte ha klinker under.
 
Hemmakatten
Under diskmaskinen och under spis (om man har en utdragbar) vill man nog ha klinker. Och om man har det där så har man väl det under resten också.

Å andra sidan,om man har klinker eller sten som är dyra så spar man ju en slant genom att inte lägga dem under skåpen.
 
Jag hade föredragit att lägga hela golvet om köket ändå ska ersättas helt.
 
Att inte lägga klinker under stommar och under vítvaror är dumsnålt. Någon skrev tidigare i denna tråd att ett klinkergolv kommer att överleva dina köksstommar och det stämmer. Vem vet om man vill placera kyl, frys eller diskmaskin på exakt samma ställe när man bygger nytt kök om 10-15 år?

OM man nu absolut vill spara några kronor är det av högsta vikt att man har samma höjd på golvet under stommarna eller något högre. Anta att man råkar hälla ut en hink med vatten då kommer vattnet av sig självt leta sig fram till den lägsta punkten och den vill man inte ha under skåpsstommarna om man inte gillar att montera ner socklar och torka där det är trångt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.