Vi har en källare som har fått ny dränering och är isolerad från utsidan Källaren har inga som helst problem med fukt. Två av rummen är tänkt att bli sovrum och nu funderar vi på golv. I det ena rummet är det ett betonggolv och i det andra rummet är det uppbyggt med flytspackel och klinker. Vi har kikat lite och förstått att det finns heltäckningsmattor som klarar av att läggas direkt på betonggolv i källare. Så vi funderar på foljande:
Rummet med klinker, rulla ut en heltäckningsmatta ovanpå klinkern. Går det? Borde vi limma mattan eller räcker det att fästa den med plastlister runt om?
Rummet med betonggolvet skulle behöva höjas lite för att komma i samma nivå som resten av källaren och för att golvet ska bli jämnare. Ska vi bygga upp ett flytande golv med plastisoleringsmatta och undergolv? borde vi isolera med cellplast då? Eller ska vi nöja oss med att flytspackla och lägga heltäckningsmatta ovanpå? Limmas eller plastlister?
 
Jag ser inga problem med att lägga direkt på klinkersen, kanske vill ni ha tillbaka klinkersen framöver.

Platonmatta och spånskiva ovanpå borde göra susen på betongolvet, då höver du även golvet 4 - 5 cm.
 
njae vi är inte så intresserade av att ta fram klinkersen. Det är lagt ett klinkergolv i en källare utan golvvärme så golvet är iskallt under större delen av året. Därför är vi intresserade av att få ett golv som känns varmare. Funderar på hur still en heltäckningsmatta som inte är limmad ligger.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.