Hej, vi har ett ojämt/konkavt betong källargolv som vi skulle vilja isolera med 20-50mm tjock isolering och lägga nytt golv på. Utmaningen är att hitta en lösning då golvet är slätt men konkavt och lutar uppåt mot ena långsidan och höjdskillnaden är hela 7 cm, takhöjden på båda sidor är fortfarande 213 cm.

RUMMET
Rummet är 4m x 5m och under delar av plattan finns kontakt med fuktig lera. Plattan i sig är dock relativt torr vilket syntes när vi rev bort det gamla innergolvet (plastfilm, 20 mm isolering, spånskiva, heltäckningsmatta).

Konstruktionstekniskt går det inte att bila bort något från golvet och att jämna av golvet så det blir plant kommer inte i fråga för då blir oisolerad bygghöjd 213-7= 206 cm. Vi vill mao behålla de höjdskillnader som finns men isolera och lägga nytt golv.

Eftersom en platanmatta kräver ett väldigt plant golv verkar såna lösningar falla ifrån. Annars hade vi gärna haft platon, 20 mm isolering, och ett trälaminatgolv.

DEN ENDA LÖSNINGEN VI HITTAT
Den enda lösningen vi hittat är ett 50 mm spårat värmegolv som det ska gå att spackla med 5-10 mm dyrspackel och sedan klinkers. Total bygghöjd ca 7-8 cm.

FINNS FLER LÖSNINGAR
Den enkla frågan är – finns fler val som klarar av att golvet inte är plant och som ger en ombonad känsla med en sund inomhusmiljö?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.