Ska börja med garaget. Vad är rimligt pris ( kan ju variera väldigt beroende var man bor) på att lägga in golv brunn och oljeavskiljare i garaget...?
 
Är du säker på att du behöver en oljeavskiljare?

Där jag bor behöver vi inte har det, så länge det inte ska bedrivas någon verksamhet i garaget.

Om det inte finns tappvatten i garaget kopplas golvbrunnen till dagvattnet och om tappvatten finns kopplas brunnen till spillvattnet.

Kolla med stadsarkitekten så att du inte slänger ut massa pengar i onödan.

Eller du kanske ska bedriva verksamhet i garaget?

Micke
 
Det är väldigt olika i olika kommuner. Pratade med miljökontoret i Uppsala och där tycker de inte alls att man ska ha avlopp i garaget. Enligt henne brukar hon föreslå avslag när hon svarar på remiss. Inte alltså ens med oljeavskiljare.

ojniemin
 
Vi har pecis stött på problemet glovbrunn i garaget. Enligt vårt miljökontor får man inte ha det vare sig man har verksamhet eller inte (örebro).
Vi frågade om man kunde ha oljeavskiljare och då visste hon inte  :-/

Hur gör man nu då?!
 
Man ska inte fråga så nedrans mycket, lägg ett lock över golvbrunnen och gjut över den med lite betong. När inspektionen är klar så hackar du bara fram den. (om det nu ens skall göras nån inspektion)
 
Tyvärr är det nog som Dennis_f säger, fråga inte för mycket.

Men med lite sunt förnuft så tycker i alla fall jag att det måste vara bättre att få ner vattnet från t.ex en biltvätt eller spillvatten från en blöt bil till reningsverket än rakt ut i naturen.
Nån som håller med?
 
Ja, håller med!

Det gjorde även kommunen då det begav sig 2003.
 
Om man ska ha golvbrunn i en carport med gjuten platta. Kan det vara lämpligt att dra ut den i dräneringen? Tänkte på att annars fryser det väl sönder på vintern.

Är ju nästan ett måste med golvbrunn om det är gjuten platta, annars blir det nog ganska otrevligt. Eller vad tror ni?
 
Antingen det eller också lutar du bara plattan vid gjutniongen så att vattnet rinner av. LIte opraktiskt om man ska göra garage doch men funkar för carportar
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.