Hej!

Har en ytterdörr som inte sitter helt rakt då det blir en liten glipa längst ned på den, och där drar det in luft. Denä r inte stor men vill gärna ha detta åtgärdat nu inför vintern. Det är hela dörramen som är lite skev varpå glipan uppstår, så hur gör jag för att göra dörkarmen rakare? Kan jag skruva i sidan av karmen och justera den där på något vis?

Tack
 
Är du säker på att karmen är skev och att det inte är dörrbladet som har hängt sig?

Kryssmät öppningen i karmen (mät båda diagonalerna). Kolla alla sidor med vattenpass. Både att de är i lod/våg och att de är raka. Kolla även dörrens sidor.

Lägg upp en bild tagen rakt framifrån från utsidan när dörren är stängd.
 
  • Gilla
Sundlof81
  • Laddar…
Är dörrbladet rakt? Inte ovanligt att dörrblad "u:ar" så att säga.
Sen är det vanligt att man sätter dörrkarmens båda sidor med vattenpass i tron att det blir perfekt, det bästa är att sätta gångjärnsidan med pass (lutning ut/in) sen sätta en skruv uppe eller nere på slutsidan vilket som passar bäst i det enskilda fallet. Sen hänger man på dörrbladet och stänger nästan dörren man fluktar o justerar slutsidan tills springan är helt jämn. På detta sättet får man tätslutande dörr vilket inte alltid är fallet när man använder vattenpass. (Har man ett okänsligt lite billigare pass blir det ännu svårare).
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.