Hej.

Vi funderar att lägga in blank svart glasmosaik (2x2cm) i badrummet. En säljare sa att det kunde bli väldigt halt? Vi har varit runt hos en hel del och ingen annan har sagt något om detta tidigare.

Nån som har erfarenhet av blank glasmosaik som golv i ett badrum? Kom gärna med synpunkter. Vi har ett ganska litet badrum ca 6kvm.

Mvh
Fredrik
 
Hemmakatten
Inte blir det halt med glasmosaik på golvet. Vi hade mosaik på golvet i vårt förra hus och har nu igen glasmosaik på golvet i badrummet i vårt nya hus. Det är ett mycket bra material. På grund av den lilla storleken på mosaiken blir det mycket fogar, detta gör att det inte alls blir halt på golvet. Tvärtom! Det blir mycket halksäkrare än ett klinkergolv som verkligen kan vara halt. Men alla fogar och mosaikkanter gör att det blir ettganska "strävt" underlag att gå på även om det är vatten på golvet.

Kör på!
 
Det är väl lite ömtåligare än vanlig klinker. Om man tappar något på golvet så lite större risk att glasmosaiken går sönder. Å andra sidan tror jag det är lättare att byta en mosaikruta än en hel klinker.
Större risk att förstöra tätskiktet om ta bort klinker än ta bort mosaikruta.

Själv skall jag lägga glasmosaikgolv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.