Hej.
Vi håller på att köpa ett enplans radhus byggt -71 med betongplatta utan källare. Det finns tre gjutjärnsbrunnar som är rostiga. Dock oklart exakt hur rostiga de är. Nu funderar vi på vad kostnaderna kan bli om värsta tänkbara scenario uppstår att brunnar och avlopp behöver bytas inom kort. Är det någon som vet vilken typ av avloppsrör som det troligast är i detta huset? Gjutjärn, cement eller kan de vara av plast?
 
Krilleman
Avloppet kan bestå av det mesta som fanns att tillgå -71. Det enda säkra sätter är att bila upp och titta. Du kan få massor med gissningar och det kan sluta med att ingen har rätt. Men är brunnarna också från 71 så är det läge att räkna in kostnaden med att renovera badrum! Alltså fuktspärr och hela baletten!
 
Ok tack! Jo vi vet ju att det är ett bra tillfälle att göra det vid en badrumsrenovering, men vi försökte få en prisuppskattning på det ifall att det är något vi måste göra akut och badrumsrenoveringen tänkte vi vänta lite med...men det är väl kanske bästa att ta dit någon som kan kolla med kamera kanske, eller bila upp som du säger.
 
I vårt hus från 1972 var det gjutjärnsbrunn i fyra brunnar, men alla rör är i plast iaf de som är över mark, är det troligt att det är plaströr som är ingjutit/ut till gatan??
 
Svårt att säga, men någon granne (det är ett radhus) har nu sagt att det var gjutjärn med någonting runt om det...så vi behövde inte oroa oss:) Vad kan det vara för något?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.