Hej!

Nu ska jag ge mig på att gjuta i betong för första gången, åtminstone där det måste bli hyfsat bra. Göra fel och göra om igen har blivit lite av ett återkommande tema här...😳 Så nu är det läge att höra med er specialister så att jag inte behöver bila upp allt igen 😇Jag tänkte gjuta ett par rör till två stycken lyktstolpar. Jag kikade lite hastigt innan jag hade rören och konstaterade då att om jag inte har rör så skulle det bli väldigt många säckar (20+) till groparna jag har grävt. Min tanke är iaf. att gjuta in gult skyddsrör till elen som dras in från botten och placeras någorlunda i mitten av röret. Sen har jag tänkt att trycka ner 3 st gängrör ca 30 cm så att jag kan fästa stolparna. Frostfritt här nere ligger runt 60-70 cm så det ska väl räcka att fylla rören så pass?

Har jag missat något? Är det något som jag måste vara extra noga med eller tänka på? Ni som har använt rör innan; hur många säckar betong behövs till ett rör i storleken 1200x250 (Biltemas näst största rör) på ett ungefär?

Tar tacksamt emot all hjälp jag kan få!
 
J jonaserik skrev:
Här kan du räkna ut det
[länk]
Tack, vilken bra sida!
 
T Trekantshatt skrev:
Tack, vilken bra sida!
Vad för stolpar blir det, 3 järn i triangel och stolpen på det. Då är det en större del nertill som det går att koppla i. När du monterat stolpen så ska du lägga en tunn silikonsträng, i glipan mellan betong och stolpe. Annars får du hyresgäster i stolpen och jordfelsbrytaren smäller ut om något/ra år. Det är svartmyror som bygger med jord i stolpen och den hålls fuktig för sina odlingar av maten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.