Har ett garage som förra ägaren lät sätta upp. Står på betongsten. Underlaget är makadam+sand. Planerar att gjuta platta nu i sommar. Men hur ska man lösa formningen och isolering.

Kan man forma med plankor utvändigt och gjuta upp till syllen.

Hur mycket isolering kan man behöva i plattan om man ska hålla + 12-15 grader med radiatorer, alltså ej golvvärme.

Tacksam för tips!

/ Peter
 
minst 20cm skulle jag säga. Tänk på att man aldrig kan tillägsisolera en platta på ett vettigt sätt
 
Bilder gör ju tipsen mycket enklare men... har du redan betongsten som underlag för syllen så har du ju en bra kantbalk att gjuta mot. Kan du isolera den utifrån så är ju det sedan det bästa. Brukar ju dock innebära ett fult utskott om utvändningen redan står färdig. Ska du isolera invändigt kan du ju ställa markskiva stående mot hålstenen så den går upp på väggarna en bit, blir dessutom ett bra fuktstopp för ev. biltvätt osv. Gjut mot den och fortsätt sedan med varfri isolering på väggarna innan du skruvar plåt eller annat en bit upp från golvet. Skulle iallafall en biltvättsfanatiker som jag gjort... :)
20 iso. i backen är det brukliga.
 
Eh, betogstenen står kanske bara med mellanrum? :-? I så fall funkar det naturligtvis att göra som du tänkt - att formsätta utifrån, då får du samtidigt plats med stående markskiva inanför formen. Häfta fast tjärpapp eller dyl. under syllen som fuktstopp också om syllen inte är tryckad - lite overkill men... I övrigt samma rekommendationer. :cool:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.