M
En fundering runt gjuta en betongplatta. De flesta rekommenderar att stoppa in golvvärmen i plattan, förmodligen för att spara tid och kanske lite pengar, men även för att hålla plattan uppvärmd och därmed minska risken för fukt.

Min erfarenhet hos många med golvvärme ingjuten är att den inte hänger med att värma upp/kylas av i tid om väderomslaget är stort.

Kan ett alternativ vara att gjuta betongplattan och sen lägga träreglar med golvvärmeplåt uppepå. Förmodligen med platon eller liknande under? Då kommer en del av värmen fortfarande stråla nedåt och hålla plattan någon grad varmare, samtidigt som systemet borde bli mycket snabbare vid omslag. Det blir dessutom lättare att eventuellt ändra golvvärmen i framtiden.

Vad tror ni?
 
Hur som helst skall du ju isolera plattan ordentligt. Sen om du absolut inte vill gjuta in slangen så kan du lägga spårade spånskivor och sedan plåtar och slang i dom.

Men i princip all nyproduktion med golvvärme gjuts in och de flesta verkar tycka det är ok.
 
M
Absolut ska plattan gjutas precis som om golvvärmen låg innuti, dvs med 200-300mm cellplast under samt dränering under det.

Finns det några risker med att ha golvvärmen uppepå? Vad borde jag tänka på?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.