Har rivit upp ett golv i vardagsrummet vid renovering. Har tagit bort all cutter-/sågspån och kommer isolera detta med någon typ av annan isolering.
Under golvet så kommer ligger en uppvärmd källare (17-18 grader).
Det har dock varit väldigt lyhört så min ide är att ersätta blindbotten (tvärställda plankor) med golvgips för att sedan ha isolering/golvspån/björkplywood/stavparkett ovanför. Tanken var att gipset skall dämpa ljudet mer än trä pga av att det är ett mer "dött" material. (Skall sägas också att under blindbotten som ligger på 3 cm höga "lister" längs golvbjälkarna lägga en tunn isoleringsskiva. Mössen använder annars dessa som motorvägar).

Frågan är om det finns någon nackdel fuktmässigt eller likn. att ha en golvgipsskiva långt ner i trossbotten (som dessutom är tätad mot golvbjälken med tätmassa) ????
 
Om det är en källare under golvet så är det väl ett tak i den, varför behöver du då en trossbotten ovanför taket? Klä taket i källaren med gips så blir det ju inte en massa skarvar mot bjälkarna. Vilken uppgift skall björkplywooden ha? skall stavparketten fästas i den?
Om det kommer in möss i bjälklaget så finns det hål där de kommer in, täta dessa hål.
 
Kanske jag som felanvänder ordet trossbotten. Trodde nog det kallades det.
Huset är från 10-talet. Källaren har iofs garanterat varit kallkällare med jordgolv.
Källarväggarna är av natursten och där kommer mössen in genom hål i gamla fogar mm. Kommer "foga om" var det lider och "tätar" innefrån också där amn kommer åt. Möss kommer det nog komma ändå. Taket i källaren är fin pärlspont så där blir det inget gips.
Ja, björkplywooden är till att spika staven i.
 
MangoMungo skrev:
Skall sägas också att under blindbotten som ligger på 3 cm höga "lister" längs golvbjälkarna lägga en tunn isoleringsskiva. Mössen använder annars dessa som motorvägar).
Vad för sorts skiva tänkte du lägga? Glasull & liknande är inget som stoppar mössen, de tycker snarare om att bygga bon i det. Bättre än i sågspån. Det som kan stoppa dem är t.ex. leca-kulor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.