Någon som insatt i det här med Telias priser etc?

Vi har fått en offert på 20.000:-. vi är först ut med att bygga 1 av 4 hus... närmsta hus ligger ca 100 meter bort.
Tror ni att om vi väntar tills de andra husen är byggda, kommer att få en billigare offert om alla beställer tillsammans?

Någon som har erfarenhet av det?
 
Det är jag tveksam till med tanke på antalet hus och avståndet mellan dem.
Som det verkar idag så finns det ju någon form av grundavgift på runt 7 000 kr, och sedan räknar man på faktiska kostnader. Hur det ser ut i ert fall, som ex. avstånd till närmaste anslutningspunkt (telefonstolpe), om kabel redan är lagd eller det skall grävas etc. påverkar ju.
 
Svårt att säga då Telia har väldigt konstiga metoder nuförtiden. Vi byggde vårat hus 2006 och flyttade in till årsskiftet 06/07 och betalade 7000:-. Då bekostade vi själv grävning på tomten ca 35-40m. Samtidigt grävdes en kabel ned till fastigheten sidan om som byggdes på samma gång.

När de ville ha sin telefon inkopplad för ett par månader sedan så ville Telia ha 15000:- för den anslutningen. För Telias del var det samma jobb som skulle göras på båda fastigheterna, skarvning på befintlig kabel i mark samt anslutning i fatsighetens avlämningspunkt.

EDIT: Grannarna försöker nu få sin inkoppling till samma pris som oss men på Telia verkar det inte vara någon som har "ansvar" för att det kan bli så här konstiga saker ibland.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.