13 890 läst · 10 svar
14k läst
10 svar
Gasolgrill som brinner
Har aldrig tidigare haft problem med detta tidigare,
men idag efter att jag grillat med gasolgrillen så började det brinna i den.
Det brann längst ner under grillgallrena. Antagligen gammalt fett eller så.
Grejen var att det inte gick att släcka det bara fortsatte och blev värre.
Jag försökte blåsa ut det allt det gick men det funkade inte, till slut lyckades jag.
Var nästan på gränsen att jag fick springa efter brandsläckaren.
Min fråga är finns det något bra sätt om det händer igen?
Vatten? Blåsa ? Brandsläckaren? Kvävning med locket, funkade inte.
Vill ju inte förstöra grillen med vatten eller skum.
men idag efter att jag grillat med gasolgrillen så började det brinna i den.
Det brann längst ner under grillgallrena. Antagligen gammalt fett eller så.
Grejen var att det inte gick att släcka det bara fortsatte och blev värre.
Jag försökte blåsa ut det allt det gick men det funkade inte, till slut lyckades jag.
Var nästan på gränsen att jag fick springa efter brandsläckaren.
Min fråga är finns det något bra sätt om det händer igen?
Vatten? Blåsa ? Brandsläckaren? Kvävning med locket, funkade inte.
Vill ju inte förstöra grillen med vatten eller skum.
Bara kvävning. Med lock, sand eller filt. Nu har du nog lite ro. All fett har redan förbrukats
Att blåsa= mer syre = inte bra.
Vatten = förångas = mer syre = inte bra.
Brandsläckare= pulver= mycket städning= inte bra
Att blåsa= mer syre = inte bra.
Vatten = förångas = mer syre = inte bra.
Brandsläckare= pulver= mycket städning= inte bra
Redigerat:
Göran.W
Verktygstokig
· skåne Tomelilla
· 3 081 inlägg
Göran.W
Verktygstokig
- skåne Tomelilla
- 3 081 inlägg
Klarar inte grillen att det brinner i den så är något tok fel.
En grill är typ gjord för att det ska brinna i den.
Vatten ska man absolut inte använda om det briner i fett för det kan blir en ordentlig över tändning http://www.youtube.com/watch?v=SRO-pTYsSIw
Ska man tvunget släcka det ska det ske genom att man kväver elden med locket eller med sand\jord eller att man använder brandsläckare.
Då funkar skum, pulver eller kolsyra
Det mest lämpliga är kolsyra för det skitar inte ner som pulver och man riskerar inte att grillen skadas som kan hända om man använder skum som kyler ner metalen så fort att det ska spricka
En grill är typ gjord för att det ska brinna i den.
Vatten ska man absolut inte använda om det briner i fett för det kan blir en ordentlig över tändning http://www.youtube.com/watch?v=SRO-pTYsSIw
Ska man tvunget släcka det ska det ske genom att man kväver elden med locket eller med sand\jord eller att man använder brandsläckare.
Då funkar skum, pulver eller kolsyra
Det mest lämpliga är kolsyra för det skitar inte ner som pulver och man riskerar inte att grillen skadas som kan hända om man använder skum som kyler ner metalen så fort att det ska spricka
Det är "bara" att städa grillen om det är så mkt fett att den brinner på fel ställe. Det passar ju bra inför vintersäsongen att göra detta jobb när grillen ev. åker in i förråd el garage?
Göran.W
Verktygstokig
· skåne Tomelilla
· 3 081 inlägg
Göran.W
Verktygstokig
- skåne Tomelilla
- 3 081 inlägg
Tack för tipsen, Nu är grillen städad. Den var ändå inte så smutsig som jag trodde.
Det får bli en filt i beredskap nästa gång.
Visst klarar grillen elden men det är alltid lite otäckt när det brinner okontrollerat.
Jag har en ide att det kan vara rapsoljan på köttet som ställer till det.
Det är chefen som gör i ordning köttet inte jag,, ;-)
Det får bli en filt i beredskap nästa gång.
Visst klarar grillen elden men det är alltid lite otäckt när det brinner okontrollerat.
Jag har en ide att det kan vara rapsoljan på köttet som ställer till det.
Det är chefen som gör i ordning köttet inte jag,, ;-)
Janneman skrev:Tack för tipsen, Nu är grillen städad. Den var ändå inte så smutsig som jag trodde.
Det får bli en filt i beredskap nästa gång.
Visst klarar grillen elden men det är alltid lite otäckt när det brinner okontrollerat.
Jag har en ide att det kan vara rapsoljan på köttet som ställer till det.
Det är chefen som gör i ordning köttet inte jag,, ;-)
Chefen? Låter du en kvinna krydda ditt kött?
/÷////////////////
Jag tror snarare det är det animaliska fettet som droppar o sen vid hög temp, tar fyr.
Låt det brinnnnaaaa!!!!!