Hej!

Vi funderar på att ha ett vitt sovrum, dvs vit säng, vita garderober etc. Problemet är bara att hitta garderober som passar in i lite gammaldags stil, typ gustaviansk. Helst ska de vara minst 240 höga också, gärna högre.

Eftersöker tips på sådana garderober. Har ni några?
 
Kan du förklara lite närmare hur du menar med garderober i gustaviansk stil??

Är det 'vanliga/standard' garderobsstommar med en tidstypisk dörr du söker, eller mer av ett fristående kläd/linneskåp.....?
Dessa skåp finns på många ställen, problemet brukar vara att de sällan och aldrig är över 240 cm, oftast inte ens riktigt så höga, dessutom drar de iväg kraftigt i pris om du vill ha hantverksmässig kvalité.

Ytterligare en variant är att platsbygga, då får du rätt höjd direkt, kan bli hur dyrt (snyggt också iof.) som helst, men behöver inte bli megadyrt om du hittar rätt snickare.

Rent allmänt så blir garderober/inredning oftast och väldigt lätt kostsamt, oavsett stil, när man går utanför standardsortimentet ;).

MVH//Christina.
 
Kolla på auktioner. Om du bor i Stockholm kan du t.ex. hålla utkik på Auktionsverkets stadsauktioner (http://www.auktionsverket.se/) eller Auktionskompaniet: http://www.auktionskompaniet.se/. De har nog sommaruppehåll just nu, men till hösten kanske det dyker upp något.

Annars tror jag att Ikea har en dörr i PAX-serien som skulle kunna fungera.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.