Skjutdörrar som ramas in eller som går ända ut mot väggen?

  • Ramas in

    0 Röster 0,0%
  • Antal röster
    1
  • Omröstningen stängd .
Hej!

Vi håller på och renoverar vår garderob och vill ha både bygg- och stilråd för hur vi ska gå vidare.

Den tidigare garderoben var uppbyggd av trästommar klädda med MDF-plattor. Grunden är betong och vi vill sätta upp skjutdörrar.

Alternativ 1: Behåll taket och den vänstra väggen och klä in i nya MDF-plattor. Skjutdörrarna blir därmed lite inramade av "falska väggar".

Alternativ 2: Riv trästommarna, bredspackla väggar och tak (ev. ta in hantverkare där), och ha skjutdörrar som täcker hela öppningen fram till den riktiga väggen.

Vilket alternativ skulle ni köra på och varför?
 
  • Orenoverat rum med trästommar och MDF-plattor, verktyg och byggmaterial synliga. Markerad föreslagen bevaring av vägg och tak.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Redigerat:
Skulle ha tagit bort väggen, med viss reservation om att ni bör kolla måtten på önskade skjutdörrar först. När vi köpte dörrar valde vi att säga att väggen var 2 cm kortare än den var för att få snäppet mindre dörrar (billigare och mer praktiskt). 2 dörrar är bäst, 3 dörrar kräver 3 skenor. Det ser inte ut som att ni kommer behöva mer än 2 dörrar, men kolla det. Gör borttagande av väggsnutten att ni behöver 3 dörrar så skulle jag överväga att låta den vara kvar.
 
  • Gilla
Snorkan#1
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.