Hejsan, Idag har vi ett garage på ca 30-35kvm, detta ska vi dela av till ett kontor och i framtiden en ny toa/dusch. Först kommer vi att bygga kontoret.

Idag är väggarna tilläggsisolerat men på insidan av garage finns det ingen isolering. Taket/vinden är isolerat med ca 30-45cm kutterspån. Vad vi vet så är inte marken/plattan isolerad (finns ingen dokumentation på det) utan vi gissar på att det är sten och annat, och sedan en typ av platta rakt på. Vare sig eller så är den kall. Nu på sommaren är den kall och på vintern är den kall. Vi kan inte märka av att det är någon fukt i garaget så på det sätt är det välmående.

Min fråga är som följer. Om vi ska bygga om detta till ett kontor, ska vi då t.ex. isolera väggarna på insidan? Som uppvärmning vill vi ha golvvärme men det är knepigt med golvet. vill gärna undvika att bila upp _allt_ och trycka in isolering och sedan ny betong. Golvet idag är ca 5cm lägre än rummet bredvid så det går att bygga på höjden.

Vad finns det för "enkla" alternativ här? Bila ut lite och lägga isolering/betong och sedan golvvärme?

Huset idag har bergvärme och värms upp genom vattenburna radiatorer, förutom kök/hall som är golvvärme (men där är det krypgrund) .
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.