Jag har ett stort problem. Vi har ett garage i anslutning till vårt hus som även utgör en terrass.

Terrass1.jpg
Terrassen läcker och något behöver göras. Frågan är bara vad? Är det någon som har gjort detta eller har tips?
Jag har tidigare deltagit i följande tråd http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=40690/9#9 men inser att jag troligtvis behöver genomföra mer omfattande åtgärder.
Tack på förhand!
Jonas
Bifogar bilder nedan:
Spricka.jpg
Kant.jpg
Kant2.jpg
Tak.jpg
 
Tack för svaret! Härligt med lite mer jobb!

Finns det några förslag på lämpliga verktyg att hyra? Vad behöver man för att klara av detta?

Jag gör gärna grovjobbet själv (rivningen och formbyggandet) men behöver support med avseende på konstruktion, praktiska tips vid bygge av form och själva gjutningen. Var vänder man sig då lämpligast?

Mellan tumme och pekfingret, vad skulle det kosta om man gör rivningen och formbyggandet själv men tar hjälp med resten. Terrassen är ca 15 kvadrat.

Tack på förhand!

Jonas
 
Ta först ut en betongkunnig person att besiktiga din altan... bila gärna bort lite betong i förväg och kontrolera hur långt armeringen har rostat.
Det finns betonglagningsprodukter hos både sika och maxit som kan klara det mesta och behöver du förstärka kan du använda kolfiberlameller... www.sika.se
sedan kan du gärna lägga på ett membran, gärna lite isolering och sist en gjutning.
 
Vore det inte betydligt enklare och billigare med ett bjälklag av trä?
 
Har ni några tips på hur man hittar en betongkunnig person? Jag har försökt genom en tillverkare av betongprodukter utan att lyckas. Det är ju inget stort bygge så det verkar svårt att hitta någon som är intresserad att hjälpa mig med detta.

jeppeknaster: bjälklag i trä, låter intressant? Beskriv gärna. Jag vill ha kvar terrassen med något lämpligt ytskikt. En ytterdörr finns också vilket gör att det inte får "bygga" för mycket.

Jonas

Edit: usel stavning
 
Nu är det kanske inte mig du ska fråga när det gäller sånt här då jag inte är nån expert på sånt här.... :)
Min tanke var att riva ner det befintliga taket och sen regla upp ett nytt tak med en svag lutning och bygga terass uppe på detta. Finns säkert nån som kan förklara sättet bättre än jag. Att börja gjuta och gorma känns väldigt omständigt och det är nog inget man ska ge sig på som lekman då det är stora tyngder det rör sig om. Att arbeta med trä kan ju nästan vem som helst med lite hjälp. Lycka till hur du än väljer att göra.
/jeppe
 
Hej!

Lite inspiration eller vad man kan kalla det. Vårt garage var från 1938....

1) Ta en Bobcat och skrapa av den kletiga tjäran, för det kostar mycket pengar att lämna betong med tjära i till tippen om du använder containrar....
http://www.pinebar.com/Diaries_Build/2005-10-03_Rivstart/slides/IMG_3281.html

2) Hyr en STARK kille med tung bilmaskin:
http://www.pinebar.com/Diaries_Build/2005-10-03_Rivstart/slides/IMG_3285.html

3) Låt honnom hålla på i några timmar.
http://www.pinebar.com/Diaries_Build/2005-10-03_Rivstart/slides/IMG_3298.html

4) Så kan det till slut bli så här fint.  ;)
http://www.pinebar.com/Diaries_Build/2005-10-04_Fortsatta_utgravningar/slides/IMG_3351.html

Vi tog bort väggarna också, för vi byggde ut huset över den före detta altanen.
Och, som sagt, gammal betong är inte så lysande att spara och bygga vidare på. (Murarna var av hålstenar.)

/pinebar
 
pinebar skrev:
3) Låt honnom hålla på i några timmar.
[länk]
Det där ser ju livsfarligt ut!
 
:)

Det ser faktiskt lite värre ut än det var. Golvet rasade bara i små bitar för det var ganska gott om armering. Så det värsta som antagligen skulle ha hänt är att han kunde ha tappat ner bilmaskinen. Den här killen jobbar med sten hela dagarna, så jag är helt säker på att han inte hade stått där om det hade varit farligt för honom.

/pinebar
 
Ja det ser oftast värre ut än det är det skall mycket till om järnen skall rosta igenom. Bila bort allt löst och gjut ny sula med fall. Sedan lägger du en fuktspärr och avslutar med klinkers.

pinebar skrev:
:)

Det ser faktiskt lite värre ut än det var. Golvet rasade bara i små bitar för det var ganska gott om armering. Så det värsta som antagligen skulle ha hänt är att han kunde ha tappat ner bilmaskinen. Den här killen jobbar med sten hela dagarna, så jag är helt säker på att han inte hade stått där om det hade varit farligt för honom.

/pinebar
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.