Hej Ska bygga ett hus med garage.
På vårt område får man bygga i tomtgräns alternativt 2m från tomtgräns. Husfirman lade garaget i tomtgräns hade vi placerat det 2m fråntomtgräns hade det kommit för nära huset (brandklasser mm). Nu har vi fått avslag på bygglovet från kommunen, taksprånget på garaget går in på grannens tomt. Givetvis förstår vi att så kan det inte få vara. Vi trodde givetvis att det var taket som var lagt i tomgräns. Så är inte fallet vi måste alltså enligt kommune ha fasaden i tomtgräns vilket innebär att vi inte kan ha något takutsprång på garaget (sadeltak).

Hur löser man detta alla garage har väl så att taket sticker ut. Vi tänkte att detta är väl inga problem det här det är väl bara att flytta in garaget på tomten motsvarande vad som stack in hos grannen. Detta får vi dock inte enligt kommunen. Alltså antingen fasaden i tomgräns eller 2meter från tomtgräns.

Skumt snacka om byråkratiskt!!

Hjälp mig med tips!!!
 
Man skulle kunna misstänka att kommunen har tänkt sig dubbelgarage delat med grannen, för placeringen vid tomtgräns. Annars borde väl kommunen kunna förklara hur dom tänker sig tomtgränsplaceringen. Det är inte så att du kan få till ett samarbete med grannen och att ni bygger något gemensamt.

Jag misstänker att du inte heller får bygga ett "stubbat" tak, efterssom det också finns en regel om att ytvattnet skall tas om hand på din tomt. I princip kan du nog inte ha någon lutning alls mot gränsen, för hur du än bygger så måste du ha en hängränna eller liknande på den sidan.

Lite märkligt att er arkitekt lägger det så att taket går in hos grannen, det borde han veta att man inte får.
 
Det har löst sig, säljaren fixade en bra och snygg lösning med hus och garage ihopbyggt!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.