Den här bilden bör kunna ge svaret!
 
  • DM.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Läsinstruktionsboken, det är stor chans att garantin inte gäller om varmvatten har kopplats till diskmaskinen!

Rörmokare i Nacka
 
Det står att det går bra så länge varmvattnet överstiger ej 60 grader.

I övrigt ett citat från Trettio.se.

"Kallt eller varmt vatten?
Alla maskiner kan anslutas till varm- eller kallvatten. Maskiner som är kallvattenanslutna kräver mindre energi, eftersom vattnet värms upp i maskinen bara under diskmomentet och sista sköljningen, men disktiden blir längre. Vid varmvattenanslutning används varmvatten till alla moment.

Alla diskmaskiner är testade på kallvatten. Det går att ansluta samtliga även till varmvatten, men det är inte säkert att diskresultatet blir så bra som vid kallvattenanslutning. Detta beror på att dagens maskindiskmedel fungerar bäst när programmet startar med kallt vatten. Om maskinen ansluts till varmvatten är det viktigt att temperaturen inte är för hög (inte över 60°C). I villor och radhus har man ibland varmare vatten. Man kan då sätta in en blandningsventil som blandar kallt och varmt vatten innan det går in i diskmaskinen, och som ger önskad temperatur."

Med andra ord.
Maskinen diskar snabbare om den är kopplat till varmvatten.
 
Har själv kopplat diskmaskinen till varmvatten har funkar bra. Min logik var att bergvärmepumpen lär producera varmare varmvatten än diskmaskinens "doppvärmare". Om det sedan går åt lite mer varmvatten får jag lev med (eller så äter det upp eventuell besparing) fast fortare går det.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.