Vi ska beställa hela köket från IKEA med köksbänkar med underlimmad diskbänk.
Jag är inte förtjust i bottenventilen (som ser ut som en korg) i IKEA:s hoar. Jag vill heller ha plan botten så det går lättare att ta bort matrester mm.

Eftersom vi ska ha bänkskivorna underlimmade måste vi även "köra" på deras diskbänkar/hoar. Frågan är om man kan köpa en bottenventil från en annan leverantör och byta.
Är det någon som vet, eller kanske till och med bytt ut sin egen?
 
Eller varför inte beställa det du vill ha men från en annan leverantör, inga synpunkter på IKEA kök men deras bänkskivor håller ganska låg kvalitet.
 
Jag har en diskbänk från Stala med liknande korgar som IKEA och de flesta andra tillverkare har numera.
Tycker att de fungerar alldeles utmärkt. Bara att lyfta ur och tömma matresterna i soporna.
Hade en från IKEA i mitt förra boende och den var det inget fel på heller tycker jag.
 
Jag har testat både diskho med korg och med "plan" botten. Tycker att den med plan botten är smidigare, bara att ta en "slaskskrapa" så är allt bort på någon sekund (istället för att stoppa ner händerna i matresterna och lyfta upp korgen, tömma och sköja av den)! Men det kanske är en vanesak...
Att jag vill ha just IKEA är att det är så enkelt att beställa allt på en gång från samma leverantör - till ett bra pris.
Det är bara korgventilen jag vill byta ut..
 
Tror det blir svårt att bara byta korgventilen. Man man måste ju hitta nåt annat som passar istället. Mitt råd är att köpa ett annat fabrikat som har den ventil du vill ha.

Jag tror det är som du säger, en vanesak. Jag har sällan några mängder med matrester i diskhon, då jag alltid torkar ur grytor mm från det värsta av fett och matrester och slänger det i soporna. Sen diskar jag ur resten i diskhon.
På så sätt slipper man stopp i avloppet, och jag som är i vvs-branschen slipper helst rensa avlopp hemma.
 
Redigerat:
Gammal tråd men i helgen fixade jag silbrickor till min Ikea ho. beställde detta kit från Intra (400kr via Beijer bygg) http://intra.gc.no/getFDV.php?lang=se&product=1915 det är samma vattenlås som ikea har som standard bara annan gänga i koppen under silbrickan. VVS skruv på Ikea och typ M12 maskingänga på Intras.

IMG_1652.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.