Hej på er!

Behöver lite hjälp och råd. Renoverar ett gammalt hus från -23 där det finns flertalet vackra spegeldörrar. Problemet är bara att dörrarna till toaletterna är utbytta på senare tid och passar därför inte in i det övriga. Jag vill ju så klart ha en enhetlig stil och skulle behöva köpa gamla spegeldörrar i något mindre format. Jag vet att det finns nya spegeldörrar som ser gamla ut, men jag vill ju ha det nötta och kantstötta utseendet. Är det någon som har några tips var jag kan få tag i en? Bor i Skåne.. Vad kan man tänka sig att det kostar?

Jag skulle även behöva en spegeldörr i mindre variant till ett nybyggt skafferi som är tänkt att bli en skjutdörr, är det ens möjligt att sätta en begagnad dörr på en sådan skena? nån som har gjort nåt liknande?

Tacksam för råd och idéer!
 
Finns en i Gärsnäs som säljer gamla dörrar. Han har en hell lada full och rimlig i pris.
 
Vi har gjort en skjutdörr av en gammal spegeldörr, fungerar utmärkt. Väldigt enkelt att fästa "vagarna" iom att det är riktigt trä i dörren. Vi är nöjda.
Mvh Eva
 
I vårt hus fanns spegeldörrarna kvar på övervåningen men på bottenvåningen var de utbytta till släta gabondörrar på 60-talet. Jag skickade mail till ett antal affärer för begagnat byggmaterial i södra Sverige samt satte in sökes-annons på Blocket. Har hittills hittat och köpt 4 dörrar inkl karm i de storlekar och hängning jag velat ha. Har man inte så bråttom går det att hitta nästan vad som helst! (Annonsen på blocket gav minst 25 dörrar i svar....)
Jag har betalat mellan 400kr och 800kr för de begagnade dörrarna.

Tips:
http://www.antikviteter.net/byggnad_foretag.htm
http://www.byggigen.se

Annars finns det ju snickerier som kan tillverka helt nya dörrar enl din förebild.

/Ingenjören
 
På en loppis i närheten där jag bor säljs spegeldörrar utan karm för en hundring styck
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.