Vi håller på och flyttar ett gammalt timmerhus. Huset har gamla fönster, det är ytterfönster och innerfönster som sätts på plats och tejpas vintertid. Glaset är naturligtvis gammalt och tunt. Vi skulle gärna vilja behålla de vackra fönstren men undrar hur det ska gå till med energideklarationen. Är det någon som vet något om detta? Kan man kompensera högre energiåtgång med exempelvis solceller?
 
Skall du sälja det? Annars är det ju onödigt att energideklarera nu.
 
Vi river huset och skall sätta upp det på ett annat ställe. När det återuppförs kommer det att räknas som en nybyggnation och det kommer att krävas en energideklaration.Vi har läst på diverse ställen att gamla fönster är mycket bättre än sitt rykte. Frågan är om de som bestämmer har läst på samma ställen.
 
Du kan ju mäta. Det blir INTE och åter INTE högre energiåtgång med gamla fönster i bra skick. Jag tror, och hoppas att den myten börjar dö nu...
 
TorpSara har naturligtvis rätt. Det jag mest reagerar på er hur löjligt det är att ni behöver göra deklarationen överhuvudtaget. Det är ju samma ägare av samma hus.
Påminner handikappsanpassningen som går överstyr ibland. Sätta in ett fönster i ena änden av huset och i samma veva bli tvingad att handikappanpassa i andra änden. :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.