Har grävt ett stort hål för en markpool och vi hade lite otur eftersom vi stötte på ett gammalt dräneringsrör i keramik som då grävdes av. Detta har resulterat i att det rinner in en hel del vatten i samband med regn samt ett par dagar efter vilket i sin tur innebär att dräneringspumpem går hela tiden. Testade med att fylla röret med fogskum och röret slutade då släppa in vatten. Däremot så hittar nu vattnet fram genom ett lager av stendränering (ca 10-15 cm högt) som är lagt ovanpå keramikrören.

Jag vill såklart strypa tillfödet av vatten och planerar att ta dig grävaren igen för att gräva sönder röret några meter bort från poolen och fylla igen med tung lera som förhoppningsvis sätter stopp för gott,. Röret ligger ca 1,5 ner

Tankar och tips kring detta?
 
Låter som ett mycket "korkat" förslag ;) Man ska aldrig korka igen en dränledning.....

En dränering finns ju där av just anledningen att leda bort vatten, om du tätar ledningen får du eller någon annan problem någon annanstans istället.
Du skall naturligtvis dra om dräneringsledningen och låta den släppa ut sitt vatten längre ner i strömriktningen eller i ett annat avlopp.
 
Vore det inte mycket bättre att ta dit grävaren och dra om dräneringsröret RUNT poolen istället? Uppenbarligen kommer det ju vatten i röret och det hittar ut nånstans, troligen på en plats där du INTE vill ha det, om du inte leder bort det.
 
Redigerat:
  • Gilla
larsson r
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.