Vi har hittat en soffa vi vill ha men den är ganska stor. Vårt vardagsrum är 4,5x4m. Soffan är 3,15 och ska vara mot väggen som är 4m.

Sen till den soffan vill vi så gärna ha en rund matta men jag tror inte det ser bra ut. Mattan är 2,3 i diameter. Blir den för liten tror ni?

Om jag inte var tvungen kompromissa  :) skulle det bli en kohud. Tror ni det skulle bli bättre?

Soffan: http://www.bellus.com/sohvati/magnum.html

Mattan: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...ategoryId=16213&chosenPartNumber=62757663
 
Hej!

Det är ju såklart upp till om ni köper soffan och mattan eller inte.
Jag tycker soffan känns jättestor till ert vardagsrum som inte var så stort. Blir inte mycket plats över men som sagt det är upp till var och en. Jag gillar när det är lite luftigt. Men väljer ni denna soffa tror jag mattan blir bra. Har ni en liten matta kommer den att se liten ut resp soffan ser ännu större ut.

Lycka till!
 
Soffan verkar väldigt stor för ett sådant rum. Mitt vardagsrum är ungefär som ert och jag har en 2 m dubbelsitsig soffa. En stor soffa är svårare att möblera och käkar mycket av rummets volym. Jag har ett par puffar istället för att få plats med mer folk -- de är låga, stjäl inte så mycket utrymme, och dessutom rätt coola.
 
Jag håller nog med om att soffan verkar vara i största laget. Är det själva modellen ni fastnat för? Eller är det just storleken?

Om det är modellen, så finns det många andra som har liknande modeller, men i lite "smidigare" format. Titta på t ex:
http://www.boconcept.se/Soffor-62156.aspx
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.