Jag tänkte koppla in 14 st sådana här LED-spottar http://elbutik.se/product.html/led-puck-m-vit-5w-500ma-2700k?category_id=15227 i fyra grupper: 4, 4, 4, 2. Den udda grupperingen för att de ska sitta i takbjälkar som inte är lika långa. Jag vill dimma dem trådlöst och synkat.

Jag tänkte en sådan här mottagare http://elbutik.se/product.html/nexa-1-10v-m-spot-led-tradlost-dimmerdon?category_id=15750 och 4 st sådana här drivers http://elbutik.se/product.html/xerolight-led-driver-203-dimmerconverter?category_id=15227 med synkkabel.

Tänker jag rätt?

Mvh

/Ola
 
På papperet ser det bra ut. Din Nexapuck behöver dock strömförsörjning, 12 V DC. Jolly Maxi har en AUX-utgång för detta ändamål: http://elbutik.se/product.html/jolly-maxi-led-driver?category_id=1268 annars får du använda en separat strömkälla.

Dimensioneringsmässigt skulle du klara dig med färre drivdon, 2 st med skohorn. Inget av drivdonen säger något om max ledningslängd på sekundärsidan.

Synkkabel behöver du inte vid 1-10V-styrning vad jag förstår, utan du kopplar in drivdonen parallellt på 1-10V-ingången.

Nexa har även en ny variant på puck som ska funka, vet inte skillnaden mot den gamla:
http://www.nexa.se/vara-produkter/system-nexa/mottagare-dimmers/ldr-1303
 
tommib
Den gamla tar insignalen och dimmar den med PWM om jag minns rätt. Den här verkar ha en specifik 1-10V utgång, vilket man då skulle kunna hoppas är en elektronisk potentiometer eller liknande. Nackdelen med den länkade är att den inte verkar gå att finna i Sverige (letade nyss på google).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.